Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Σπιτικό ταχίνι

Χειροποίητο ταχίνι
Ταχίνι με αναποφλοίωτο σουσάμι

Χειροποίητο ταχίνι με αναποφλοίωτο σουσάμι.

Το σπιτικό ταχίνι είναι αρκετά εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι, με απλά εργαλεία και ένα μόνο συστατικό: το σουσάμι. Το ταχίνι θεωρείται υπερτροφή λόγω των υψηλής αξίας θρεπτικών συστατικών του.

Χρησιμοποιήσαμε αναποφλοίωτο σουσάμι το οποίο κρατά περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το αποφλοιωμένο. Ωστόσο, η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με αποφλοιωμένο.
Η άλεση μπορεί να γίνει με μπλέντερ, επεξεργαστή τροφής, ηλεκτρικό μύλο άλεσης καφέ και σπόρων, ακόμα και με ένα απλό μούλτι. Ειδικά στα μικρής ισχύος μηχανήματα, δεν κάνουμε συνεχόμενη την άλεση αλλά με διαλείμματα για να προστατεύσουμε την συσκευή από την υπερθέρμανση.
Το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο, όπως είναι, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά μέλι αν το θέλουμε πιο γλυκό (κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται). Σ' αυτή την περίπτωση όμως θα χρειαστεί αρκετό περισσότερο χτύπημα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου