Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Καρπουζόπιτα

πίτα με καρπούζι
Καρπουζόπιτα

Πίτα με καρπούζι! Ένα καλοκαιρινό γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες, σκέτο ή με παγωτάκι βανίλια!

Τη συνταγή αυτή την είχα βρει πριν από χρόνια σε ένα τοπικό περιοδικό κι από τότε την έχω φτιάξει αρκετές φορές. Όπως με ενημέρωσε μία αναγνώστρια από το κανάλι μου στο youtube, πρόκειται για ένα γλυκό από τη Μήλο.

Καρπουζόπιτα λοιπόν, ας δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά
Περίπου 1 κιλό καρπούζι (την ψίχα μόνο, χωρίς το φλούδι)
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σουσάμι
Οδηγίες:
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομματάκια, αφαιρώντας προσεκτικά όλα τα κουκούτσια.
Στίβουμε την καθαρισμένη σάρκα του καρπουζιού πάνω από ένα σουρωτήρι, να βγούν όλα τα υγρά, φροντίζοντας να τα μαζέψουμε σε ένα λεκανάκι (είναι πολύ ωραίος χυμός, πιείτε τον ύστερα!)
Βάζουμε το στραγγισμένο καρπούζι σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι και τα 3/4 του ελαιόλαδου.
Μπορεί να γίνει και χωρίς ζάχαρη, αντικαθιστώντας με περισσότερο μέλι.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με το χέρι να γίνει μια παχιά μάζα.
Σε ένα μεγαλούτσικο ταψί, λαδώνουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Το ταψί πρέπει να είναι μεγαλούτσικο για να μη βγει πολύ παχύ το στρώμα της πίτας και να ψηθεί καλύτερα. Γύρω στα 2 δάχτυλα πάχος (λεπτά δάχτυλα), είναι αρκετά.
Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσαμάκι πάλι, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.


Όπως είπα και στην αρχή, η καρπουζόπιτα συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτάκι!

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου