Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Εύκολη ζύμη για πιτάκια

Μια εύκολη ζύμη για αλμυρά πιτάκια, τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια κτλ, που μου έδειξε κάποτε μια φίλη, και είναι πραγματικά από τις ευκολότερες και νοστιμότερες ζύμες που έχετε φτιάξει.


Περιέχει γαλακτοκομικά αυτή η συνταγή και δεν έχω ακόμα πειραματιστεί να την φτιάξω χωρίς, μπορεί στο μέλλον.
Υλικά: (για 45 κομμάτια περίπου)
1 φλιτζάνι βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι (ή κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι περίπου 5 φλιτζάνια
Οδηγίες:
Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι φλιτζάνι φλιτζάνι, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακιά και πολύ εύπλαστη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη όσο να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας. Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε αλμυρή γέμιση σας αρέσει. Στο βίντεο έχω προσθέσει μια-δυο δικές μου εκδοχές, μία με κολοκύθι και μια με κολοκύθι και τυρί.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και τις πατικώνουμε στον πάγκο με την παλάμη και τα δάχτυλα.
Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και διπλώνουμε.
Πιέζουμε το κλείσιμο κατά μήκος με την μύτη του πηρουνιού.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Δείτε εικόνες από την παρασκευή της ζύμης και της γέμισης:


Τα πανεύκολα πιτάκια μας είναι έτοιμα και τρώγονται ζεστά και κρύα, το ίδιο πεντανόστιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου