Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Πρασόρυζο με σελινόριζα

συνταγή για πρασόρυζο
Πρασόρυζο με σελινόριζα

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο του χειμώνα είναι το πρασόρυζο, κι αν προσθέσουμε στα υλικά του την σελινόριζα, γίνεται ακόμα πιο πεντανόστιμο.


Πρασόρυζο με σελινόριζα λοιπόν!
Υλικά:
5-6 πράσα (4 κούπες κομμένα σε ροδέλες)
1 μέτρια σελινόριζα σε κομματάκια (3 κούπες)
3-4 καρότα
1 κρεμμύδι

1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1,5 κούπα ρύζι
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι



Οδηγίες:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το πράσσο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τη σελινόριζα και τα καρότα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 4 κούπες νερό. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και το σέλινο.
Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και μεγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να περάσει λίγη ώρα πριν σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου