Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Εύκολη σάλτσα πέστο για ζυμαρικά

πέστο με βασιλικό

Πώς φτιάχνουμε σάλτσα πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι; Πολύ εύκολα!


Υλικά:
(2-3 μερίδες)
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο
1/2 φλιτζάνι καρύδια (ψίχα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
Οδηγίες:
Βάζουμε το δυόσμο, τον βασιλικό, τα καρύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ ή το μούλτι και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε ξανά ώσπου να γίνει ομοιογενής κρέμα.

Τώρα μπορούμε να ρίξουμε την σάλτσα σε ένα μπωλ και να προσθέσουμε το κουκουνάρι, ή να ρίξουμε απευθείας τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά, να ανακατέψουμε πάνω από μέτρια φωτιά, ώσπου να αναμειχθούν καλά, και τέλος να προσθέσουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και σερβίρουμε.
Μπορείτε να αυξήσετε τις αναλογίες για περισσότερη σάλτσα, ή ακόμα, να προσθέσετε περισσότερο βασιλικό για περισσότερο χρώμα και άρωμα.

Πανεύκολη σάλτσα το πέστο, γρήγορη και πολύ νόστιμη!

Καλή σας όρεξη!


Δείτε ακόμα:
μπεσαμέλ χωρίς αυγά
Ελαφριά μπεσαμέλ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου