Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Γίγαντες με σπανάκι

γίγαντες με σπανάκι
Γίγαντες με σπανάκι

Άλλη μια συνταγή για γίγαντες στο φούρνο, με σπανάκι.


Υλικά:
500γρ. γίγαντες ή ελέφαντες
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες
1/2 κρασοπότηρο ντοματοπολτό
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 λεμόνι
3-4΄καυτερές πιπερίτσες (προαιρετικό)

Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε μια λεκάνη με νερό. Πολλοί συνηθίζουν να διαλύουν 1/2 κουταλάκι σόδα μέσα στο νερό, για να βράζουν καλύτερα οι γίγαντες. Αν όμως τους χρησιμοποιείτε και ξέρετε ότι δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, δεν χρειάζεται.
Την επόμενη ημέρα, τους σουρώνουμε και τους βράζουμε σε καινούργιο νερό, αρκετά όσο να μαλακώσουν και να τρώγονται.
Τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι.
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι χοντρά-χοντρά με το χέρι. Αν τα φύλλα του είναι μικρά, αφήστε το ολόκληρο.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, περίπου 1 κρασοπότηρο, και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι.
Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.

Ύστερα από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τους γίγαντες, αλάτι, πιπέρι και τις καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, παραλείψτε τες.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
Βάζουμε το φαγητό σε ένα ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις απλώνουμε πάνω από το φαγητό.
Διαλύουμε 1/2 κρασοπότηρο ντοματοπολτό σε 1,5 φλιτζάνι νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Ελέγχουμε τακτικά τα υγρά του φαγητού, κι αν στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Υπέροχοι και λαχταριστοί γίγαντες!

Καλή σας όρεξη!


Δείτε ακόμα:
συνταγή για γίγαντες
Γίγαντες στο φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου