Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Πατατόπιτα

συνταγή για πατατόπιτα
πατατόπιτα
Μια συνταγή για εύκολη πατατόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.


Η ίδια πατατόπιτα μπορεί να γίνει και με σπιτικό φύλλο φυσικά, αλλά αυτό θα το δούμε σε μελλοντική προοσθήκη. Στη σημερινη συνταγή θα χρησιμοποίησουμε έτοιμο φύλλο, πατάτες, καρότα, πράσσα, όμως ας δούμε αναλυτικά τα υλικά:
Πατάτες, περίπου 2 κιλά
2 πράσσα μεγάλα
2 καρότα, επίσης μεγαλούτσικα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
1 γλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο νερό.
Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα πράσσα.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις σκουπίσουμε. Τις αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, την φρυγανιά, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, λίγο αλάτι ακόμα και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνειά του.
Παίρνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, την οποία έχουμε αφήσει να ξεπαγώσει τελείως, και το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
Το στρώνουμε στο ταψί, να καλύψει όλη την επιφάνεια, και λαδώνουμε και την άλλη πλευρά του.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, προσέχοντας να είναι ισοπαχές.
Λαδώνουμε με το πινέλο και το άλλο φύλλο της σφολιάτας και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
Περιχύνουμε με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Η πατατόπιτα είναι έτοιμη!

Αφήστε την να κρυώσει αρκετά πριν κόψετε και σερβίρετε. Αν σας μείνει για την επόμενη μέρα, είναι ακόμα πιο νόστιμη!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου