Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ντολμάδες με φύλλα μολόχας, κουκουνάρι και σταφίδες!

Ντολμάδες με σταφίδες και κουκουνάρι
Ντολμάδες με φύλλα μολόχας και μπεσαμέλ

Αυτοί οι ντολμάδες φούρνου είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που προέκυψε εντελώς ξαφνικά, με μεγάλη όμως επιτυχία. 


Ετοιμάζοντας την συνταγή Γεμιστά μανιτάρια, περίσσεψε αρκετή γέμιση και μπεσαμέλ. Από καιρό ήθελα να φτιάξω μια συνταγή για ντολμαδάκια με φύλλα μολόχας, και τώρα παρουσιάστηκε η ευκαιρία!
Η μολόχα είναι ένα φυτό που φυτρώνει μαζί με άλλα χορταρικά σε βουνά και παραθαλλάσια μέρη. Τα φύλλα της γίνονται αρκετά μεγάλα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα για ντολμαδάκια.
Αν βέβαια, σας είναι αδύνατον να βρείτε φύλλα μολόχας, τότε χρησιμοποιήστε φύλλα μαρουλιού!

Αφού πλύνουμε και ζεματίσουμε τα φύλλα της μολόχας, τα γεμίζουμε με τη γέμιση που περίσσεψε από τα μανιτάρια μας. Αν πάλι δεν φτάξατε τα μανιτάρια (επιβάλλεται!!) μπορείτε να φτιάξετε απευθείας τη γέμιση με τις οδηγίες του βίντεο.

Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο πήλινο ή πυρέξ, από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση κι από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και έχουμε ένα λαχταριστό ορεκτικό, ...που δεν βλέπω την ώρα να ξαναφτιάξω!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου