Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Μανιτάρια γεμιστά με κουκουνάρι και σταφίδες

χριστουγεννιάτικα γεμιστά μανιτάρια
Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα του χορτοφάγου

Μανιτάρια γεμιστά ή αλλιώς, η "γαλοπούλα" του χορτοφάγου!


Πράγματι, τα γεμιστά μανιτάρια Portobello με σταφίδες και κουκουνάρι, είναι το ιδανικό πιάτο για το γιορτινό τραπέζι του χορτοφάγου, και όχι μόνο. Ταιριάζει σε κάθε εποχή και περίσταση και θα η γεύση του θα ξετρελάνει χορτοφάγους και μη.
Η γέμιση των μανιταριών δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, και επιπλέον, είναι πιο ελαφριά και πιο υγιεινή!

Η διαδικασία, παρά το ότι έχει μερικά διαφορετικά στάδια, μαρινάρισμα, γέμιση, μπεσαμέλ κτλ, είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη, χρειάζεται μόνο μια προετοιμασία αποβραδίς. Το μαρινάρισμα.
Το μαρινάρισμα των μανιταριών και της γέμισης, το κάνουμε το βράδυ αν πρόκειται να μαγειρέψουμε την άλλη μέρα το πρωί, ή το πρωί αν πρόκειται να μαγειρέψουμε το βράδυ.

Έχουμε χρησιμοποιήσει τα εξής υλικά:
Μανιτάρια Portobello
Πατάτες
Ρύζι
Πορτοκάλι
Λεμόνι
Κρεμμύδια ξερά και φρέσκα
Σταφίδες ξανθές
Κουκουνάρι
Μουστάρδα
Μέλι
Κόκκινο κρασί
Θυμάρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο
Αλεύρι
Γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Θα λατρέψετε τα γεμιστά μανιτάρια!

Η γέμιση και η μπεσαμέλ περίσσεψαν, έτσι προέκυψε μια ακόμα πεντανόστιμη συνταγή:
Ντολμάδες στο φούρνο με φύλλα μολόχας!
Εδώ το άρθρο
Συνταγή πέρα από κάθε προσδοκία!

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου