Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Ξύδι με ρόδι και πετιμέζι

Ξύδι με ρόδι και πετιμέζι
Ξύδι με ρόδι και πετιμέζι

Το ρόδι και το πετιμέζι θα μας βοηθήσουν να αρωματίσουμε το ξύδι μας με ένα πιο φίνο άρωμα και γεύση, ιδανικό για όλες τις σαλάτες μας, ιδιαιτέρως τις πράσινες.


Είναι απλό, χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο.
Ρίχνουμε μία κούπα κόκκινους σπόρους ροδιού, καλά καθαριμένους, σε ένα βάζο με καπάκι.
Προσθέτουμε 8 κουταλιές πετιμέζι,
και 2 κούπες ξύδι.
Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά.
Τοποθετούμε το βάζο σε ήσυχο, σκοτείνό μέρος για 10-15 μέρες, ανακινώντας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ώσπου να διαλυθεί το πετιμέζι (το οποίο κάθεται στον πάτο) μέσα στο ξύδι
Το αρωματικό μας ξύδι με ρόδι και πετιμέζι είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου