Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Συνταγή για Μουστοκούλουρα!

Φτιάχνω μουστοκούλουρα
Μουστοκούλουρα
Το πολυαγαπημένο κουλουράκι του φθινοπώρου, και όχι μόνο! Το μουστοκούλουρο!


Τα μουστοκούλουρα φτιάχνονται είτε με μούστο είτε με πετιμέζι, που είναι παράγωγο του μούστου.
Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε πετιμέζι σ' αυτή τη συνταγή για μουστοκούλουρα, και καθόλου ζάχαρη. Η προσθήκη ζάχαρης τα κάνει πολύ γλυκά, ενώ μόνο με το πετιμέζι, γίνονται όσο πρέπει γλυκά χωρίς να λιγώνουν. Βέβαια έτσι τρώμε περισσότερα, αλλά ας το παρακάμψουμε αυτό...
Η συνταγή για μουστοκούλουρα είναι πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη, ανάλογα με το πόσο γρήγορα πλάθει κανείς τα κουλουράκια.
Θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι, ελαιόλαδο, σόδα, χυμό πορτοκάλι, κονιάκ, κανέλλα, γαρύφαλλο,
μοσχοκάρυδο και πετιμέζι.
Όπως αναφέρω και στο βίντεο, προσέξτε όταν βγάλετε τα μουστοκούλουρα από το φούρνο να είναι ακόμα μαλακά, αλλιώς γίνονται σκληρά σα μπισκότα.
Δείτε τις οδηγίες με εικόνες:



Καλή επιτυχία και καλό Φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου