Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ποντιακά πισία με γέμιση πατάτας

ποντιακά πισία με γέμιση πατάτας
Ποντιακά Πισία νηστίσιμα

Τα ποντιακά πισία είναι πιτάκια με γέμιση, τηγανητά ή στο φούρνο. 


Στη συνταγή αυτή επιλέξαμε να ψήσουμε τα πισία στον φούρνο, γιατί είναι πιο υγιεινό αλλά και πιο εύκολο.
Επίσης, αντί για ζωικό γάλα, έχουμε χρησιμοποιήσει γάλα αμυγδάλου, έτσι η συνταγή είναι απολύτως χορτοφαγική και νηστίσιμη! Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κανονικό γάλα, αλλά μη φοβηθείτε πως το γάλα αμυγδάλου θα επηρεάσει τη γεύση τους, αντιθέτως!

Το γάλα αμυγδάλου μπορείτε να το παρασκευάσετε μόνοι σας ή να το πάρετε έτοιμο. Ωστόσο, όταν το φτιάχνουμε εμείς, μπορούμε να το κάνουμε όσο πηχτό θέλουμε.
Η συνταγή μας περιέχει ακόμα, αλεύρι, νωπή μαγιά, λίγη ζάχαρη, αλάτι, νερό, πατάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε ένα ωραίο ζυμάρι με αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, γάλα αμυγδάλου και νερό, το αφήνουμε να φουσκώσει, και μ' αυτό πλάθουμε τα πισία μας. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση τσιγαρισμένης πατάτας με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, και τα ψήνουμε στον φούρνο!
Παρακολουθήστε αναλυτικά τις οδηγίες και τα υλικά με εικόνες:



Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε τη γέμιση πατάτας με οποιαδήποτε γέμιση της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου