Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Μελιτζάνες με σκορδο και πατάτες στην κατσαρόλα

Μελιτζάνες ιμάμ
Μελιτζάνες με σκόρδο και πατάτες

Ένα πιάτο αρκετά γνωστό σε όλους μας, οι μελιτζάνες με σκόρδο, πατάτες, καρότα μαγειρεμένα με κόκκινη σάλτσα.Εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο, με απλά υλικά.


Η καστανή ζάχαρη και η κανέλλα, δίνουν μια σάλτσα δεμένη με υπέροχο άρωμα. Η προσθήκη του νερού είναι το κλειδί για να έχουμε μια σωστά δεμένη σάλτσα χωρίς να γίνει νερουλή. Το νερό δεν πρέπει να σκεπάζει τα υλικά, αλλά να είναι αρκετά πιο κάτω από την επιφάνειά τους, όπως φαίνεται στην φωτογραφία μέσα στο βίντεο. Αυτό ισχύει βέβαια για όλα τα λαδερά φαγητά. Καλύτερα να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαείρεμα, αν χρειαστεί, παρά να βάλουμε παραπανήσιο από την αρχή.
Τα υλικά μας όπως είπαμε είναι πολύ απλά: Μελιτζάνες, πατάτες, καρότα, σκόρδο, κρεμμύδι,
ντομάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, ζάχαρη καστανή και ντοματοπολτός.
Ο χρόνος που χρειάζεται αυτό το φαγητό, μαζί με την προετοιμασία είναι 50 λεπτά το πολύ, και λίγη ώρα παραπάνω αν χρειάζεται να μπουν στο αλατόνερο οι μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιώ μελιτζάνες από τον κήπο μου, που ξέρω ότι δεν χρειάζονται να τις ξεπρικρίσω, τις βάζω στο φαγητό κατευθείαν όπως είναι.
Στο βίντεο θα δείτε όλη τη διαδικασία με εικόνες.

Η εκτέλεση είναι κι αυτή αρκετά απλή:
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και τοποθετούμε από πάνω τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει στα δύο, κι έχουμε τοποθετήσει 1-2 ροδέλες σκόρδου σε μια σχισμή στο εσωτερικό της σάρκας τους.
Τις αφήνουμε να σωταριστούν για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ντοματοπολτό.
Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τη ζάχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και νερό, και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
Αν σας αρέσει οι πιο καυτερές γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καυτερές πιπερίτσες.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου