Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Το Μάιο τρώμε Μούρα!

Τώρα το Μάιο, οι μουριές μας προσφέρουν την παχιά σκιά τους και άφθονα μούρα!


Από τα πρώτα ανοιξιάτικα φρούτα, πριν έρθει το καλοκαίρι με την πληθώρα χρωμάτων και γεύσεων, τα γλυκά μας μούρα είναι ελαφριά, δροσερά και πολύ ωφέλημα για τον οργανισμό μας.

  • Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, άρα προστατεύουν από τις ασθένειες και τη γήρανση.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
  • Βοηθούν στην απώλεια λίπους.
  • Βοηθούν τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη μνήμη.
  • Εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων και προστατεύουν από λοιμώξεις (π.χ. ουρολοιμώξεις).

Μούρα λοιπόν, μην τα προσπερνάτε και απολάυστε τα όσο είναι η εποχή τους! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου