Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Λαχταριστό Σουβλάκι ... σαρακοστιανό!

Σουβλάκι με μανιτάρια
Σουβλάκι νηστίσιμο με μανιτάρια

Το πιο γευστικό σαρακοστιανό σουβλάκι που έχετε δοκιμάσει!!


Όχι φυσικά με κρέας αλλά με μανιτάρια μαριναρισμένα, που κάνουν ακόμα και κρεοφάγους να τα χάνουν από τη γεύση, και πατατούλες "τηγανιτές" στο φούρνο!
Συστατικά:
1 σκαφάκι μανιτάρια
1 μεγάλη ντομάτα
1-2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
4-5 πατάτες
2 λεμόνια
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά ταμάρι (προαιρετικό)
9 ξυλάκια
Οδηγίες: 
Διαλέξτε μανιτάρια της αρεσκείας σας, προτιμήστε όμως αυτά που έχουν στρογγυλό και συμπαγές σώμα, ώστε να στέκονται πάνω στο ξυλάκι. 
Πλύντε τα αποβραδίς και κόψτε τα στα τέσσερα, μέσα σε μια λεκανίτσα. Αν έχουν κορμό, μην τον πετάξετε, κόψτε τους κομματάκια. Αλατίστε τα καλά, ρίξτε ακόμα πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, σκεπάστε τα με ένα πιάτο και βάλτε από πάνω κάτι βαρύ (μια πέτρα ή ένα άλλο βάρος) Τοποθετήστε τη λεκανίτσα στο ψυγείο.
Το πρωί, προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού, και 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και ανακατέψτε πάλι. Σκεπάστε ξανά και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να μαγειρέψετε.
Κόψτε σε κομμάτια τη ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σα να τις κάνατε τηγανιτές. Βάλτε λαδόκολλα σ' ένα ταψί και απλώστε τις κομμένες πατάτες. Ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα σουβλάκια.
Βάλτε τα μανιτάρια στα ξυλάκια, εναλλάξ με ντομάτα,πιπεριά, κρεμμύδι. Όταν γίνουν οι πατάτες, ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ. Αν έχετε έξτρα πιπεριές, μπορείτε να τις αφήστε μέσα στα ζουμιά από τα μανιτάρια για να μαριναριστούν λίγο, και να τις ψήσετε κι αυτές στο γκριλ.
Σερβίρετε με τις πατατίτσες στο πλάι, αφού ρίξετε λεμόνι τόσο στα σουβλάκια και στις πατάτες!

Από τα ωραιότερα σουβλάκια που έχετε φάει ποτέ!!


Καλή σας Όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου