Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Ρύζι με ντομάτα και σκόρδο

Εύκολη συνταγή για ρύζι
Ρύζι με ντομάτα και σκόρδο

Μια εύκολη, νόστιμη και χορτοφαγική συνταγή για ρύζι με σκόρδο και ντομάτα:


Υλικά (3-4 μερίδες):
3 ντομάτες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο (μεγαλούτσικες)
2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
1/2 φλιτζάνι ντοματοπολτό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (περίπου 1/4 του φλιτζανιού).
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που λιώνει το σκόρδο σκελίδα-σκελίδα, ή αν δεν έχετε, απλά ψιλοκόψτε το. Επίσης, ψιλοκόψτε τις ντομάτες για να τις έχετε έτοιμες. Καλύτερα με το χέρι γιατί δίνει καλύτερη γεύση και όψη στο πιάτο.
Σωτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, 3 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, στην πιο χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Κατόπιν, αφαιρούμε από τη φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για άλλα 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου