Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγή για Λάχανο και Κουνουπίδι τουρσί

Απόψε δοκιμάζουμε συνταγές για λάχανο και κουνουπίδι τουρσί, τώρα που είναι η εποχή τους και τα βρίσκουμε άφθονα στην αγορά.

Χρησιμοποιώ άσπρο ξύδι που έφτιαξα, πειραματικά, απευθείας από σταφύλια (θα δημοσιεύσω τη διαδικασία σε κάποιο επόμενο ποστ) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λευκό ξύδι της αρεσκείας σας.


Τα τουρσιά είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να διατηρήσουμε λαχανικά και να τα χρησιμοποιούμε ακόμα κι όταν η εποχή τους έχει περάσει. Τρώγωνται σκέτα ή μέσα σε σαλάτες. Η ένταση του ξυδιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Προσωπικά, προτιμώ να μην είναι πολύ έντονη η γεύση και η μυρωδιά του, γι' αυτό προσπαθώ να την "μετριάσω" με άλλες γεύσεις και αρώματα, όπως και εδώ, στο τουρσί μελιτζάνας.
Αφήστε το κλειστό τουλάχιστον μία εβδομάδα ή και παραπάνω, πριν το δοκιμάσετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δείτε ακόμα:
φτιάχνω τουρσί
Κρεμμυδάκια τουρσί




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου