Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Φτιάχνω σιρόπι για το βήχα με θυμάρι

Φτιάξτε μόνοι σας ένα σιρόπι για τον βήχα με θυμάρι. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Thyme and Oregano, healing and cooking herbs” 


“Το θυμάρι είναι ένα προληπτικό αντιβιωτικό, κατάλληλο για επιδημίες γρίππης. Ο Ιπποκράτης σημειώνει ότι το θυμάρι είναι θερμαντικό, διουρητικό και βοηθά στην αποβολλή του φλέγματος. Το θυμάρι θεραπεύει τη βρογχίτιδα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό κατά του κρυολογήματος και της γρίππης."


Συστατικά:
1 χούφτα ξερό θυμάρι

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια απεσταγμένο νερό  


Διαδικασία: Βάλτε το θυμάρι σε ένα κεραμικό δοχείο και ρίξτε από πάνω βραστό νερό. Σκεπάστε και αφήστε για 15 λεπτά τουλάχιστον, για να απορροφήσει όλα τα ωφέλημα συστατικά.
Στραγγίξτε σε ένα άλλο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω από χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαφρίστε όταν αρχίσει να βράζει.
Όταν αρχίζει να δένει, πάρτε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει (σκεπάστε με μια πετσέτα) Φυλάξτε το σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο (μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου)  
Δοσολογία: 1 κουταλιά πρωί και βράδυ. Όχι περισσότερο από μία εβδομάδα συνεχόμενη.  
Προφυλάξεις: Αποφύγετε το θυμάρι αν έχετε υπέρταση ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


(πηγή: https://evelinbooks.wordpress.com/2014/12/12/cough-syrup-recipe/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου