Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Τουρσί συνταγή: Φτιάχνω μελιτζάνες τουρσί

Πώς φτιάχνουμε μελιτζάνες τουρσί. Μια πολύ νόστιμη συνταγή. Για να πω την αλήθεια, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου άρεσαν τόσο πολύ οι μελιτζάνες τουρσί, αλλά πειραματίστηκα έτσι κι αλλιώς. Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη!  


Συστατικά
2-3 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
2 καρότα (προαιρετικό)

1 ένα φλιτζάνι δυνατό ξύδι
2-3 φλιτζάνια νερό
Λίγους κόκκους πιπέρια
1 ξυλάκι κανέλα
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
2-3 κουταλιές χοντρό αλάτι  
Και
1 βάζο με καπάκι
   

Σημειώσεις: Η ποσότητα των μελιτζάνων εξαρτάται από το βάζο που θέλετε να γεμίσετε. Οι μελιτζάνες τουρσί είναι έτοιμες. Φυλάξτε το βάζο κλειστό για μια εβδομάδα με δέκα μέρες πριν το ανοίξετε. Όταν το ανοίξετε, θα πρέπει να το καταναλώσετε. Μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο.

Ταιριάζει τέλεια μέσα σε σαλάτες. Κόψτε κομματάκια και προσθέστε σε πράσινες και πολύχρωμες σαλάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου