Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Κολοκυθοκορφάδες τηγανιτοί

κολοκυθανθοί τηγανιτοί
Κολοκυθοκορφάδες στο τηγάνι

Οι κολοκυθοκορφάδες αφθονούν αυτή την εποχή και μπορούν να προσφέρουν υπέροχους καλοκαιρινούς μεζέδες!


Σήμερα μαζέψαμε μερικούς κολοκυθανθούς και θα τους κάνουμε τηγανιτούς!

Το κουρκούτι μπορεί να γίνει με πολλούς συνδυασμούς υλικών, κι ένας είναι ο παρακάτω:

Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου):
Κολοκυθοκορφάδες
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι
Τυρί τριμμένο (όποιο σας αρέσει)
Λάδι για το τηγάνι

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς από το εσωτερικό και ότι φυλλαράκια έχουν και τους ξεπλένουμε καλά, γιατί μπορεί να έχουν χώμα ή και ζουζουνάκια. Αν κοπούν σε κομμάτια δεν πειράζει.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το αλάτι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τυρί και το λάδι.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας παχύς χυλός, όχι νερουλός, για να στέκεται πάνω στους ανθούς.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και βουτάμε τους κολοκυθανθούς μέσα στο κουρκούτι.
Τους πιάνουμε με ένα κουτάλι και τους ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τους γυρνάμε να ροδίσουν καλά κι από τις δυο μεριές, και είναι έτοιμοι.
Αν περισσέψει χυλός, τον τηγανίζετε σκέτο!


Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου