Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Ρεβυθάδα

συνταγή για ρεβύθια
Ρεβυθάδα

Ρεβυθάδα, ένα πεντανόστιμο φαγητό για τη νηστεία και όχι μόνο!


Η ρεβυθάδα είναι ένα φαγητό που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου! Το μυστικό είναι να την αφήσουμε να σιγοβράσει όσο πρέπει για να χυλώσει.
Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε όπως την έκαναν στα νησιά, δηλαδή μέσα σε πήλινο σκεύος με καπάκι σφραγισμένο με ζυμάρι να σιγοβράζει όλο το βράδυ σε πολύ χαμηλό φούρνο, αλλά μπορούμε να πετύχουμε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.

Υλικά: (για 4 μερίδες περίπου)
1/2 κιλό ρεβύθια
2 ξερά κρεμμύδια
1 μέτρια πατάτα
2-3 φύλλα δάφνης
1 λεμόνι (και έξτρα για το σερβίρισμα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό αποβραδίς.
Την άλλη μέρα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με νερό, να τα καλύπτει κι επιπλέον άλλο μισό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περίπου.
Όταν περάσει 1 με 1,5 ώρα, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και την πατάτα κομμένη σε κυβάκια.
Μόλις χυλώσει η σαλτσούλα είναι έτοιμα, προσέχουμε μόνο να μην στεγνώσουν, να έχουν ζουμάκι.
Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο λεμονάκι!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου