Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Σταφιδοκούλουρα νηστίσιμα με πετιμέζι

κουλουράκια με σταφίδες
Σταφιδοκούλουρα με πετιμέζι

Σταφιδοκούλουρα νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη, υγιεινά και πεντανόστιμα!


Μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για κουλουράκια ανάλαφρα, που τρώγωνται πολύ, πολύ γρήγορα!

Υλικά:
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι πετιμέζι
1/2 ποτήρι τσίπουρο ή ρακή ή κονιάκ

1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές
5, 1/2 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
Οδηγίες:
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπωλ το λάδι με το πετιμέζι και το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν, και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν, λίγο λίγο, και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθουμε σε κουλουράκια.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, σε ταψί με χαρτί ψησίματος, για 20-25 λεπτά. Για να γίνουν πιο μαλακά, σκεπάστε τα τελευταία πέντε λεπτά ψησίματος με αλουμινόχαρτο.


Τα σταφιδοκούλουρα τρώγωνται σαν ...κουλούρια, γι' αυτό ίσως χρειαστεί να φτιάξετε διπλή δόση!


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου