Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Αμυγδαλωτά

πώς φτιάχνουμε παραδοσιακά αμυγδαλωτά
Αμυγδαλωτά

Τα γνωστά μας αμυγδαλωτά, φτιαγμένα από αμυγδαλόψυχα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, είναι ένα υπέροχο, γευστικό και πολύ ελαφρύ γλυκό για τις γιορτές, ειδικά για όσους θέλουν να αποφύγουν τους κουραμπιέδες!


Τα αμυγδαλωτά παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα, και ταιριάζουν σε όλες τις εποχές.
Υλικά:
500γρ. αμυγδαλόψιχα
1.5 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη


Οδηγίες:
Μουλιάζουμε απόβραδίς τα αμύγδαλα σε νερό και την επόμενη μέρα τα ξεφλουδίζουμε.
Αφού στεγνώσουν καλά, τα ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη ή το μπλέντερ, μαζί με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε όσο ανθόνερο χρειαστεί για να γίνει μια εύπλαστη και ομοιογενής ζύμη.
Στρώνουμε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Πιάνουμε μικρές μπάλες ζύμης και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα που μοιάζει με αχλαδάκι.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
Προτού κρυώσουν τα ραντίζουμε με αρκετό ανθόνερο.
Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Ύστερα από 1 ώρα επαναλαμβάνουμε το πασπάλισμα με άχνη.
Έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου