Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Κολοκύθια και μελιτζάνες, μαριναρισμένα, στο φούρνο!

Συνταγές με κολοκύθια, μελιτζάνες
Κολοκύθια και μελιτζάνες στο φούρνο

Η εποχή του κολοκυθιού και της μελιτζάνας! Ώρα για νέες συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε!


Η παρακάτω συνταγή είναι πρωτότυπη και πολύ νόστιμη!

Υλικά:
5-6 κολκύθια μεσαίου μεγέθους
3 μελιτζάνες
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι ντοματοπολτός
1 χούφτα δυόσμο αποξηραμένο
2 φύλλα δάφνης
2 μικρές καυτερές πιπεριές αποξηραμένες
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε κομματάκια ή κυβάκια, ότι σας εξυπηρετεί. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπωλ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, επίσης σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το δυόσμο τριμμένο με το χέρι, τη δάφνη, τις πιπεριές σπασμένες (με τα σπόρια), το σκόρδο λιωμένο, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την μαρινάδα πάνω στα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, προσθέτουμε νερό (λίγο λιγότερο απ' το να τα καλύψουμε τελείως) και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό (αν χρειάζεται, μπορεί και όχι) και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!



Μια υπέροχη, καλοκαιρινή ελαφριά και vegan συνταγή, από την Evelyn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου